Als je taak als mantelzorger voorbij is….

4 keer ben ik er nu geweest, bij mw. Jansen. Mw. Jansen is 4 jaar mantelzorger geweest voor haar moeder.
Mw. Jansen heeft mij ingeschakeld omdat zij na een periode van veel mantelzorg verlenen met als dieptepunt het overlijden van haar moeder zowel haar papieren als haar spullen niet meer op orde heeft. Alles voelt onrustig.

Als ik op intake gesprek kom zie ik door het hele huis dozen staan. Als ik vraag wat er zoal in die dozen zit is het antwoord steevast “het zijn de spullen van mijn moeder”.

Mw. Jansen kon het niet over haar hart verkrijgen om de spullen van moeder uit te zoeken en weg te doen. Alles had voor haar emotionele waarde. Dus is alles door verhuizers in dozen gedaan en is verhuist naar mw. Jansen haar huis. Ook moet mw. Jansen zorg dragen voor de afwikkeling van haar moeders administratie en zorgen dat alles omtrent de erfenis goed wordt afgewikkeld. Als mantelzorger komt er veel op je pad. Het valt mw. Jansen zwaar dit allemaal te moeten doen.

We zijn begonnen om eerst alle papieren, die her en der door het huis lagen, bij elkaar te zoeken. Daarna hebben we de spitsing gemaakt papieren van haar zelf en papieren van haar moeder. Wat weg kon gelijk weg gedaan, en dat was al heel veel. En zo hebben we langzaam de papieren steeds verder uitgesplitst tot op een punt dat het nu overzichtelijk in mappen kan.

Afgelopen keer zijn we bezig geweest op de overloop waar ook de wasmachine staat. Er lag nog veel was dat gewassen moest worden. We hebben alle was uitgezocht. En de overloop weer beloopbaar gemaakt.

Het mooie van dit verhaal is dat mw. Jansen tijdens de was uit zoeken en de overloop weer begaanbaar maken plannen kreeg hoe die overloop er in de toekomst uit moet zien. Hoe zij makkelijk weer de was kon gaan bijhouden.
Ik was zo blij! Langzaam komt mw. haar eigen ideeën en initiatieven weer boven drijven. Langzaam aan krijgt mw. Jansen weer ruimte in haar hoofd en in haar huis om verder te gaan met haar leven.
Wat heb ik toch een mooie beroep!

Hulp nodig bij je taak als mantelzorger? Kijk eens op de site van Het Centrum Mantelzorg.

Naam van mw. Jansen is fictief


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties