Boekenkast in stukjes hakken

boekenkast 7515-800x600

Vandaag heb ik de boekenkast uitgemest. Ik heb geleerd om het in kleine stukjes te hakken dus tja hoe hak je een boekenkast in stukken?

Plank voor plank dus.

Ik begin met de bovenste plank. Hoe ga ik dit in hemelsnaam aanpakken. Kleur, klein naar groot, groot naar klein, op onderwerp? Dit is toch lastiger dan ik dacht. Hoe kom ik hier doorheen?

Weet je ik trek alles van de bovenste plank en ga eerst koffiedrinken.

Met een shot koffie achter mijn kiezen sta ik weer voor de kast. Tweede plank. Ik moet het anders aanpakken. Ik moet keuzes maken. Welke onderwerpen mogen weer terug in kast?

Oke dit gaat lukken, alle boeken over creatieve ideetjes gaan weg. Tijd voor een frisje.

Plank drie. De stapel is echt nog te groot. Hoe wil ik dat die boekenkast eruit ziet? Ik zie een boekenkast voor me die in ieder geval 1 rij boeken op een plank heeft en niet 2 rijen dik.

Jaa, ik zie het plaatje voor me. Plank 3 is klaar. Wijntje!

De onderste plank is aan de beurt. Ik merk dat als ik bepaalde boeken in mijn handen hou dat ik van sommige een glimlach krijg. O wat wordt ik blij van sommige boeken. Die blijven.

Wauw, ik heb de hele kast doorgelopen, ben wel toe aan wat sterkers!

En nu opnieuw inrichten. Ik heb besloten dat de boeken op thema de kast in gaan. Kookboeken bij kookboeken. Reisboeken bij Reisboeken. Nou nog even van klein naar groot en klaar!

Wat een resultaat! Wat ben ik blij dat ik de kast niet heel heb gelaten.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

1 × een =