De 5 items die in een hal thuis horen

Wat een heerlijkheid hé, deze temperaturen? Het werd ook wel eens tijd. Meestal heb ik toch zo eind april begin mei alle winter spullen weg getoverd uit de gang maar dit jaar hangen alle winterjassen en sjaals er nog.
Tijd om ook in de hal over te stappen naar de zomer! Maar hoe pak je dit nu aan? Er zijn 5 dingen die in een hal thuis horen. Al het andere mag naar een andere plek!

1 Jassen

Neem al je jassen die in de gang hangen eens mee naar je woonkamer. Leg ze op de bank en ga ze stuk voor stuk bij langs. Maak een stapel voor elke huisgenoot. Welke jassen hebben hun beste tijd wel gehad? Welke zijn afgelopen winter niet gedragen en wat maakt het dat je ze volgend jaar wel gaat dragen? Zijn er jassen bij die jij of je kinderen niet meer passen? Nu je hebt uitgezocht wat er mag blijven gaan de winterjassen naar de wasmand om lekker gewassen opgeborgen te gaan worden. Bewaar op de kapstok alleen de jassen die dagelijks gebruikt worden. Jasjes die je maar weinig aan hebt bewaar je in je kledingkast. Hoeveel zomerjassen mogen er per persoon bij jou op de kapstok hangen? Wil je weten waar je oude jassen kan doneren kijk dan eens hier.

2 (winter) assesoires

Zoek nu alle handschoenen bij elkaar. Kun je nog paartjes maken? Enkele handschoenen mogen weg. Zijn de handschoenen nog heel? Handschoenen met een gat erin vindt niemand lekker.
Mutsen en sjaals maken een winterwandeling behaaglijk maar hoeveel kun je er hebben? Kijk eens kritische wat heb je afgelopen winter gedragen? Wat niet gedragen is kan echt weg. Teveel mutsen, sjaals en handschoenen zorgen ervoor dat het erg rommelig in je hal wordt. Ook wordt het zoeken naar die juiste muts er niet makkelijker op als ze in een wirwar van mutsen en sjaals liggen.

3 Schoenen

Hoeveel paar schoenen staan bij jouw in de hal? Schoenen geven altijd een rommelig aanblik. Als je schoenen in de hal wilt bewaren beperk je dan tot een maximaal aantal schoenen bv alleen de 3 paar meest gebruikte schoenen. Zorg dat je een mand of een schoenenkastje hebt waar je ze in kan stoppen. Door jezelf te begrenzen met bv een schoenen mand is het heel duidelijk dat als de schoenen er niet meer inpassen het tijd wordt om even door je schoenen te lopen. Welke zijn actueel op dit moment en welke kunnen naar een andere plek.

4 tassen

Er worden altijd veel tassen in de hal geparkeerd. Maar is dit wel de juist plek? Kijk eens kritisch naar alle tassen. Handtassen horen niet in de hal. Als het goed is zitten daar best wel wat kostbaarheden en waardevolle spullen in en die kun je beter op een veiligere plek bewaren. Maar wat hoort er dan wel in de hal aan tassen? Wat mij betreft alleen de school rugzakken van de kinderen. Voor elke kind 1 rugtas want ze hebben toch vaak 1 favoriet. De rest mag op hun slaapkamer. Vergeten jullie vaak de gymtas voor schoolgym dan is dat ook nog een tas die je in de hal kunt bewaren. Maak ruimte vrij voor de tassen. Geef ze een vast eigen plekje in de gang zodat iedereen weet waar de rugtassen horen.

5 landingsstation

Haha ik hoor jullie al denken….een landingsstation???
Als ik het uitleg zeg je vast oooooja.
Als je thuiskomt heb je vaak je sleutels in je handen, je telefoon of portemonnee , muntjes uit je jaszak. Misschien wel een mondkapje. En daar sta je dan. Je hebt boodschappen en je jas wil je uitdoen. Onbewust leg je ergens die spulletjes neer. Een uur later weet je niet meer waar en dan begint het grote zoeken. Frustrerend hé. Maak een landingsstation. Een plekje in de hal waar je je sleutels kwijt kan. Waar je je telefoon neer kan leggen. Zorg er wel voor dat je dit plekje regelmatig even opruimt. Dan blijft het netjes en overzichtelijk.

Je hal is het visitekaartje van je huis. Het is de eerste plek waar je je huis binnen komt. Dit is de plek die helemaal oké moet zijn. De plek dat je denk ‘hé lekker ik ben thuis’.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord