Een georganiseerde badkamer? Het kan!

badkamermandje_n Als badkamers niet goed worden ingericht geeft het vaak een rommelig beeld. Er staan veel losse spulletjes, flesje, potjes, haarborstels enz.
Welke handdoek van jou is dat weet je niet meer daardoor doe je vaak de handdoeken bij de was.
Wat ook een groot nadeel van een rommelige badkamer is is dat het lastig schoonmaken is. Het kost veel tijd om alles van zijn plekje te zetten en je kan niet overal goed bij.
Dit kan anders! De volgende opruimtips helpen daarbij:

Geef ieder een eigen mandje.

Als iedereen in huis zijn of haar een eigen mandje heeft waar je je eigen toiletspulletjes in bewaard is dit heel overzichtelijk.
Spreek af dat je niet meer losse spulletjes hebt dan dat het mandje groot is. Geen plek om de mandjes in de badkamer te bewaren, laat dan iedereen de mandjes mee naar de slaapkamer nemen.

Geef ieder een eigen plek voor de handdoeken.

Het is fijn als iedereen een eigen ophang plekje heeft voor de handdoek. Zo weet je dat je altijd je eigen handdoek pakt. Je kan verschillende oplossingen bedenken om handdoeken op te hangen. Bevestig eens een aantal beugels aan de muur of als je plek genoeg hebt is een trapje tegen de muur aan een leuke oplossing. Wat ook een leuke en minder ruimte innemende oplossing kan zijn is een kapstok.

De laatste maakt de douche droog.

Zorg dat je een goede microvezel dweil in de badkamer hebt liggen. Spreek met alle gezinsleden af dat de laatste die zich heeft gedoucht de douche even droog maakt. Met zo’n microvezel dweil is het een fluitje van een cent. Het scheelt heel veel schoonmaakwerk als je het elke dag even bij houdt!

Lege verpakkingen gelijk weg.

Zorg dat je lege verpakkingen gelijk weg gooit en controleer maandelijks of er toiletartikelen zijn die weg kunnen.
Plaats een kleine prullenbak in de badkamer. Hierdoor ben je ook geneigd om spulletjes die weg kunnen gelijk in de prullenbak te gooien!

Kijk eens kritische naar je spullen in de badkamer.

kijk eens kritische naar wat je allemaal bewaard in de badkamer. Wat hoort er niet en kan dus ergens anders een plekje krijgen.
Bijvoorbeeld voorraad. Voorraad hoort niet thuis in de badkamer. Doe je dit wel dan heb je veel minder overzicht over je voorraad.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

drie × vier =