Een goed gesprek over de was

was opvouwen

Was opvouwen
Ik heb dus net een half uur van mijn nuttige tijd besteed om de was op te vouwen. Er lagen nog 3 wassen die gevouwen moesten worden dus …werk aan de winkel.
Tijdens het was vouwen kan ik altijd heerlijk mijmeren, nadenken over vakantie, wat te doen met een miljoen, hoe zou het met die vriendin zijn die ik al een half jaar niet heb gesproken of hoe kan ik sneller de was opvouwen?

Het probleem
Mijn gedachtes gingen nu ook weer alle kanten op tijdens het vouwwerk. 1 van die gedachtes gingen over de hoeveel T-shirts, shirts met lange mouwen, sokken en hemdjes. Nu het weer kouder wordt heeft iedereen bij ons een extra laagje aan.
Ik zelf natuurlijk ook. Maar wat mij toch wel erg opviel was dat elk shirt binnenste buiten was gedraaid. Ik moest dus elk shirt omdraaien om te kunnen vouwen.

De oplossing
Nu ben ik erg van “het mezelf makkelijk maken door iedereen een steentje te laten bijdragen aan het huishouden” principe.
Dus waar gaat het familiegesprek tijdens het eten vanavond over? Juist ja, voor je je shirts in de was gooit eerste eventjes weer buitenstebinnen draaien!!!

Foto’s © Sanny de Zoete en Huffingtonpost

 


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. sigrid van oosten

  Ik leg ze gewoon binnenste buiten weer terug in de kast,leren ze het wel af (of niet,hebben ze s’morgens meer werk 😉

 2. Cynthia

  Bij mij zit alles binnenstebuiten….shirts, sokken, ondergoed. Misschien ook maar eens “een goed gesprek” houden:)

 3. Paula

  Goed gesprek werkt hier helaas ook niet, dus nu maar over naar de tip van Sigrid

 4. Mijn opruimcoach

  Nou dames hier de resultaten van een paar weken de was op vouwen zoals ik ze aantref in de was, dus meestal binnenstebuiten. Manlief liep afgelopen week de hele dag met zijn T-shirt binnenstebuiten aan (gelukkig ging het om een T-shirt onder een overhemd). Jongste dochter zei vanochtend “mam wanneer ga je weer gewoon opvouwen?” en oudste dochter heb ik er nog niet over gehoord. Waarschijnlijk heeft ze te veel kleding om het na 3 weken nog niet te merken 😉
  Maar bovenal heeft het mij toch wel heel wat tijd en minder ergernis opgeleverd. Voor mij is dit dus een blijvertje.

 5. Danielle

  Ik zal wel een rare zijn maar ik wil de T-shirts juist binnenstebuiten in de was hebben zodat ik bij het strijken niet op de opdrukken strijk maar juist de binnenkant.

  1. Lammy

   Ja heb je gelijk in, de shirts met opdruk was ik ook binnenstebuiten. Maar ik bedoel meer de shirts die hier gebruikt worden om warm te blijven onder je gewone kleding. Die strijk ik niet?

 6. Marloes

  Ik was alle kleding binnenstebuiten en t shirts leg ik zo ook weer inde kast. Ze wennen er vanzelf aan dat ze voor het dragen het shirt omdraaien. Scheelt mij in ieder geval veel werk. Besteed ik liever aan leuke dingen .
  Zelf ben ik ook zo opgegroeid het was voor mijn man even wennen maar nu hoor ik m er niet over.

  1. Lammy

   Ik heb het vorig jaar ook een poosje gedaan, maar ben langzaam aan weer meer tijd kwijt, misschien toch maar weer eens aan beginnen?

Geef een antwoord

zestien − acht =