Een goede basis is het halve werk!

hobbykamer01
Mensen vragen mij wel eens of het bij mij allemaal tot in de puntjes georganiseerd is.
Nou echt dus niet. Soms is het hier thuis een grote ontploffing. Vooral in de weekenden. Als iedereen lekker thuis is. Gezellig aanrommelen met elkaar. En het hier soms net de zoete inval is.
Dat is nou juist waar ik zo van hou!

Maar hoe hou je dan het overzicht? Loop je niet te stressen. En ben je na het weekend geen dag bezig om alles weer op orde te krijgen?
Ik denk dat twee dingen belangrijk zijn.

Ten eerste: als je basis goed is, is opruimen niet tijdrovend.

Ten tweede: wees niet te perfect.

Als je basis goed is?
Ja, ik denk dat als alles een vast en logische plekje in huis heeft dat opruimen niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Na een gezellig weekend ruim je met zijn allen de boel weer op. Zelfs kleine kinderen kunnen daarbij helpen. Maar dit gaat alleen werken als alle spulletjes een vast plekje hebben.

Wees niet te perfect?
Ja, je huis is geen showroom. Er wordt geleefd in je huis. En dat betekend dat er gespeeld, gechild, gewerkt, gegeten….. geleefd wordt in huis. Tijdens al die bezigheden worden spullen verplaatst.
Als je tijdens deze bezigheden je druk maakt over het opruimen van spullen komt dat niet ten goede van je stressfactor, humeur, productiviteit, en gezelligheid.
Waar het om gaat is dat wanneer je stopt met spelen, chillen, werken, eten…..je de gebruikte spullen weer naar zijn oorspronkelijke plekje terug brengt.

En dan kom ik dus weer bij mijn eerste punt uit zorg dat er een goede basis is.

Mocht je problemen hebben om een goede basis te vinden,
Schroom niet om hulp te vragen! Het kan je zoveel rust geven!

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

16 − drie =

Sluit Menu