Een opruimcoach die niet van schoonmaken houdt.


Ik merk nu we zo veel met zijn viertjes thuis zijn vanwege de corona crisis dat er meer in huis schoongemaakt moet worden. In normale tijden heb ik 1 keer per 14 dagen een hulp in de huishouding maar die komt nu niet langs. Dus ja dan moeten we het hier in huize Opruimcoach zelf doen. Ik merkte de afgelopen weken dat het toch wel veel op mij neer kwam. Nu moeten jullie weten dat ik echt niet van schoonmaken hou. Opruimen is mijn passie maar schoonmaken vind ik dus echt niet leuk.Dus had ik iets bedacht.

Maak ze gek met wat lekkers

Ik zag een heerlijk recept van baked oatmeal van Miljuschka voorbij komen dus heb ik die gisteren gemaakt. Afgesproken met ons viertjes dat we vandaag om 10.00 aan een heerlijk ontbijt zitten en daarna met zijn viertjes een uur lang gaan schoonmaken. Er kwam natuurlijk wat gepruttel en gesteun. Maar echt om 10 uur zaten we met zijn allen aan de ontbijttafel. Ik had de oatmeal opnieuw warm gemaakt dus het rook heerlijk naar fruit in huis

Viel dat even tegen

Daar zaten we met zijn viertjes met een schaaltje oatmeal voor ons neus. En echt alle vier vonden we het niet lekker. Hoe kan dat nou met al die heerlijk ingrediënten. Het lag aan de structuur. We hebben allemaal ons schaaltje leeg gegeten waardoor we een hele stevige bodem hadden maar wat we over hadden hebben we bij de buren gebracht. Ben benieuwd of zij het lekker vinden

Als een raket door huis

Gelukkig moesten we er allemaal een beetje om lachen. Moeders die zich inspant om iedereen in huis aan de schoonmaak te krijgen door ze wat “lekkers” voor te schotelen. En toch werkte het. We zijn daarna met zijn viertjes aan de slag gegaan. Moeders deed zelf de wc’s in huis en gaf aan de rest opdrachten wat er moest gebeuren. In een uur tijd is het hele huis van boven naar beneden weer spik en span. Het huis kan er weer een week tegen, maar dat weten ze hier nog niet. Ik ga alvast weer op zoek naar een heerlijk ontbijt recept voor volgende week.

Foto’s © Miljuschka

DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord