Eeuwige bosje bloemen

bloemen

Heel veel mensen vinden het moeilijk om een beslissing te nemen over spulletjes die ze gekregen hebben van andere mensen.

Denk aan een cadeautje voor je verjaardag of een aardigheidje omdat je in de vakantie op het huis hebt gepast van je buren.
Ook vinden veel mensen het moeilijk om te zeggen dat ze afgedankte spullen van een ander niet hoeven. Kleding voor de kinderen, die 3 maten te groot zijn, gekregen van je zus. Een theeservice van die oud tante die je helemaal niet zo aardig vindt.

Veel van deze spulletjes belanden ergens achteraf, op zolder of in de kelder. Of nog erger, je laat ze in de woonkamer staan zodat die vriendin echt kan zien dat je het cadeautje “waardeert”.  Maar jij wordt er elke dag mee geconfronteerd.

Je neemt geen afscheid van deze spulletjes omdat je het niet netjes vindt ten opzichte van die ander. Zoals het oude spreekwoord zegt “een gegeven paard kijk je niet in zijn bek”

Maar vaak zitten deze spulletjes je wel in de weg. Je vindt ze niet mooi. Het heeft geen toegevoegde waarde voor je “thuis gevoel”. Of nog erger je wordt er zelfs onrustig van.

Mijn tip in deze is: beschouw elk cadeautje als een bos bloemen!
Geniet er elke dag van. Zet het op een mooi plekje zodat je er vaak naar kan kijken en van genieten. Geniet ervan totdat de bloemetjes niet meer mooi zijn. Een bos bloemen gooi je dan weg. Maar een cadeautje gaat niet dood en blijft staan….

Nu komt het moment dat je een beslissing moet gaan nemen. Vind je het cadeautje zo mooi en doet het je zoveel dat het een plekje in je huis verdient of ga je er iets anders mee doen?
Wil je het houden? Geef dan het cadeautje een vast plekje in je huis.  Wil je het eigenlijk niet houden? Dan gaat het weg. Je kunt vast wel een goede bestemming bedenken.

Een aardigheidje is meestal niet bedoelt om een eeuwigheid in je huis rond te zwerven. Een aardigheidje is bedoelt om je op dat moment te feliciteren of te bedanken. Niemand vraagt na 3 maanden “wat heb je met mijn cadeautje gedaan?”
Laat je huis niet vollopen met ideetjes van anderen, dat zou jij ook niet willen toch?

Tot slot nog een leuke tip als je zelf een mooie bos bloemen iemand cadeau doen kijk een hier.

Foto’s © bloomon

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

vier × een =

Sluit Menu