Oude Drentse boekjes. Emotionele waarde of niet?

emotionele waarde Vandaag een blog over emotionele waarde.
Ik was aan het werk bij een meneer. Voor het verhaal maakt het niet uit, kan net zo goed een mevrouw zijn.

Meneer wil al heel lang graag de boekenkast opgeruimd hebben. Dit is al maanden, misschien wel jaren, een doorn in zijn oog.

Ondertussen staan de boeken twee rijen dik. Elk boek wat meneer krijgt wordt er gewoon bij gezet. Zo ook de boeken van zijn onlangs overleden moeder.

Meneer heeft nooit een beslissing genomen of hij deze boeken ook echt wel in zijn boekenkast wilde hebben. Nee het zijn boeken van zijn moeder en die doe je niet weg.

Oké zo gezegd zo gedaan we zijn aan zijn boekenkast begonnen. Het ging allemaal redelijk snel. Meneer kon goede beslissingen maken. Boeken die hij vroeger interessant vond en nu niet meer mochten weg. Een paar oude studieboeken vond meneer leuk om te bewaren. Kookboeken die hij langer dan 1 jaar niet had geopend mochten ook weg. Genoeg recepten te vinden op internet.

Toen kwamen we op een paar oude Drentse boeken uit. Nu moeten jullie weten dat mijn wortels in Drenthe liggen. Dus die boeken hadden wel even mijn aandacht. Ik vroeg meneer wat zijn connectie was met Drenthe. Nou die was er dus niet. Deze boeken kwamen bij zijn moeder vandaan en ja die was, heel lang geleden, geboren in Drenthe.

Meneer wilde de boeken bewaren. “Dat zijn boeken van mijn moeder, die doe je niet weg”. Toen ik vroeg aan de meneer wat er zou gebeuren met het gevoel voor zijn moeder als hij toch de boeken weg zou doen keek hij mij lang aan. Je hoorde hem denken. Alles viel voor meneer op zijn plaats. Het gevoel voor zijn moeder zat niet in die boeken, nee dat gevoel zat in zijn hart. En dat was goed!

De Drentse boeken van zijn moeder zijn naar een goed doel gegaan.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Marjolein

  O, dit verhaal komt op een goed moment. Mijn zoon wil graag naar de zolderkamer, maar dat betekent dat er 3 kasten volledig leeg moeten. En in die kasten staan veel boeken. Ik wil ze weggooien/weggeven/verkopen maar het voelt of ik mijn leven uitwis. Die boeken horen bij verschillende periodes, vakanties bij oma en opa etc etc.
  Maar het gevoel zit inderdaad in mij…. wordt wel getriggerd door die boeken trouwens.
  Ik denk nu maar bij ieder item. Wil ik mijn kinderen opzadelen met de beslissing die ik nu niet kan nemen….

  1. Lammy

   Ja net wat je zegt, spullen kunnen een trigger zijn om een bepaald gevoel op te wekken. Ben je bang dat je dat gevoel kwijt raakt kun je er altijd een foto van maken. Misschien van alle foto’s weer een een mooie collage maken voor op je computer.
   Succes met het leeg ruimen van de zolder.

Geef een antwoord

vier + 15 =