En dan kom je terug van vakantie….

vakantie
Ja het hoort er natuurlijk gewoon bij. Dat alles wat in die auto gepropt zit weer je huis, je kasten en in de wasmachine moet maar het is wel vaak een domper. Heel veel mensen zijn dan al heel snel hun vakantie gevoel vergeten. En dat is toch eigenlijk niet de bedoeling!

Maar hoe pak je dat dan aan vragen veel mensen mij.

Auto leeg halen

Ten eerste zorg je er voor dat je je auto helemaal leeg maakt. Alles wordt op een centraal punt in huis gelegd. Of dit nou in de hal, de keuken of de woonkamer is het maakt niet uit. Maar wel ergens centraal waar je als je het niet opruimt er steeds over struikelt 😉Iedereen kan mee helpen, ook de kleine peutertjes.

De was

Van daar uit ga je koffer voor koffer, tas voor tas, losse spullen en alles wat er uit de auto is gekomen beoordelen en opruimen.Begin met de koffers met kleding en ander wasgoed. Verzamel alles bij de wasmachine. Sorteer gelijk alles uit. 60 graden was, witte was, donkere was, fijne was, slaapzakken was…..
En zet gelijk de eerste was aan.
Vandaag weet je zeker dat het een wasdag gaat worden!

Koffers en tassen leeg maken

Daarna ga je verder met koffers en tassen uitpakken. Kijk of het nog goed is. Zijn het spullen die ook in huis gebruikt worden, dan horen ze een vast plekje in huis te hebben. Zijn het spullen die alleen maar met vakantie gebruikt worden leg ze apart zodat als je alles langs gelopen hebt al je camping spullen bij elkaar hebt om in een krat (of twee) te bewaren.
Ook kom je de wel bekende souvenirs tegen. Lees maar eens: souvenirs, wat doe je er mee?

Alles een vast plekje

Het is belangrijk dat je tas voor tas alle spullen op deze manier gaat leeg maken en alles naar zijn vaste plekje gaat brengen. Heeft niet alles een vast plekje? Misschien een goed voornemen om de komende tijd eens aan een goede basis te gaan werken. Het scheelt zoveel tijd en frustratie. Weet je niet hoe? Ik kan je daarbij heel goed helpen. Bel of mail gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-24824092 of info@mijnopruimcoach.nl

, , ,

Comments are closed.