En dan kom je terug van vakantie….

vakantie
Ja het hoort er natuurlijk gewoon bij. Dat alles wat in die auto gepropt zit weer je huis, je kasten en in de wasmachine moet maar het is wel vaak een domper. Heel veel mensen zijn dan al heel snel hun vakantie gevoel vergeten. En dat is toch eigenlijk niet de bedoeling!

Maar hoe pak je dat dan aan vragen veel mensen mij.

Auto leeg halen

Ten eerste zorg je er voor dat je je auto helemaal leeg maakt. Alles wordt op een centraal punt in huis gelegd. Of dit nou in de hal, de keuken of de woonkamer is het maakt niet uit. Maar wel ergens centraal waar je als je het niet opruimt er steeds over struikelt ?Iedereen kan mee helpen, ook de kleine peutertjes.

De was

Van daar uit ga je koffer voor koffer, tas voor tas, losse spullen en alles wat er uit de auto is gekomen beoordelen en opruimen.Begin met de koffers met kleding en ander wasgoed. Verzamel alles bij de wasmachine. Sorteer gelijk alles uit. 60 graden was, witte was, donkere was, fijne was, slaapzakken was…..
En zet gelijk de eerste was aan.
Vandaag weet je zeker dat het een wasdag gaat worden!

Koffers en tassen leeg maken

Daarna ga je verder met koffers en tassen uitpakken. Kijk of het nog goed is. Zijn het spullen die ook in huis gebruikt worden, dan horen ze een vast plekje in huis te hebben. Zijn het spullen die alleen maar met vakantie gebruikt worden leg ze apart zodat als je alles langs gelopen hebt al je camping spullen bij elkaar hebt om in een krat (of twee) te bewaren.
Ook kom je de wel bekende souvenirs tegen. Lees maar eens: souvenirs, wat doe je er mee?

Alles een vast plekje

Het is belangrijk dat je tas voor tas alle spullen op deze manier gaat leeg maken en alles naar zijn vaste plekje gaat brengen. Heeft niet alles een vast plekje? Misschien een goed voornemen om de komende tijd eens aan een goede basis te gaan werken. Het scheelt zoveel tijd en frustratie. Weet je niet hoe? Ik kan je daarbij heel goed helpen. Bel of mail gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-24824092 of info(at)mijnopruimcoach.nl


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. manon

    Naar de camping met de kids? Gebruik hiervoor oude en bijna te kleine kleding. Kleding waar je op mag tekenen op de achterbank voor de mooiste vakantieherinneringen, dat paar sokken met een gaatje, de hoogwaterbroek, het oud ondergoed of dat pillige vest. Vakantie voorbij? Dan direct nog op het vakantie adres in de textielcontainer gooien.. Geen was, geen rommel en geen inpakstress of alles nog in de auto past.

Geef een antwoord

19 − veertien =