Herinneringen zitten niet in een doos

hart

Afgelopen week vroeg iemand aan mij of ik een blog wilden schrijven over het opruimen van spullen met emotionele waarde.
Oef…die is lastig.

Mensen kunnen om veel verschillende redenen het etiketje emotionele waarde op heel veel verschillende artikelen plakken. Het kan zijn dat een oude versleten knuffel je doet denken aan een vriendinnetje of een theeservice die van de lievelings tante is geweest nu niet meer uit 12 stuks bestaat maar in 25 stukjes is. Of wat dachten jullie van kleding van andere mensen. Je ziet ze er zo weer in lopen toch?

Het is bijzonder te zien hoe we gevoelens en herinneringen vast plakken op voorwerpen. Het gaat zowel om leuke als om minder leuke herinneringen. Soms zijn het voorwerpen die heel gemakkelijk te vervangen zijn en toch kunnen we een speciale herinnering aan dat ding hebben. Je zou dan bang kunnen zijn dat, wanneer je het voorwerp weg doet, de herinnering ook verdwijnt.

De herinneringen aan deze spullen zitten in je hart – die kun je ook terughalen als die spullen er niet meer zijn. Bijvoorbeeld door er foto’s van te maken. Het gaat vaak om het zien van het voorwerp niet het voelen.

Als je toch besluit om iets,waarvan jij vindt dat het een mooie emotionele waarde heeft, te houden dan verdient het ook een mooi plekje, niet waar? Niet ergens op zolder in een stoffige doos. Nee, echt een mooi plekje ergens in je woon of slaap kamer. Dat wanneer je het ziet je er blij van wordt.

Weet je, herinneringen zitten niet in een doos maar in je hart!


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

achttien − 2 =