Hoe een hobby een mooi inzicht kan geven.

inzichtGisteren was ik bij een klant die erg van mooie kleden haken houdt.

Voordat we aan de slag gingen vertelde ze mij dat het haar niet gelukt was om haar afspraak met mij na te komen. De afspraak was dat als ik de volgende keer zou komen het grote bureau naar de stort zou zijn. We gingen hier op door om te onderzoeken hoe het kwam dat het niet gelukt was. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de berg te hoog was om het bureau zo naar de stort te brengen. We zijn de opdracht in kleine stukjes gaan hakken. Dus iemand bellen om te vragen of ze kunnen helpen, afspraak maken, een kar regelen, afspraak bij de stort maken. Door de klus in kleine stukjes te hakken was het duidelijk wat mw als eerste moest doen om de klus te klaren.

Wat heeft dat nu met mw haar hobby haken te maken hoor ik je denken. Nou ik zal het je vertellen.

Elke week krijgt mw een deel van het patroon van de deken opgestuurd. Zo maak ze dus in bijvoorbeeld 10 weken een fantastische mooi kleed.
Mw gaf aan dat de patronen van de kleden die ze al gemaakt had weg mochten. Ze zei dat ga ik toch nooit meer maken. Ik was verbaasd, zulke mooie patronen en het maar 1 keer haken.
Toen vertelde ze dat het haar alleen gelukt was om dat kleed te maken omdat ze elke week een klein stukje van het geheel hoefde te doen. Ze keek er zelfs elke week naar uit dat ze weer een stukje van het patroon mocht ontvangen maar nu ze het patroon thuis had was het niet meer elke week een klein stukje maar een hele hoge berg aan haakwerk wat er moest gedaan worden om weer een nieuw kleed te kunnen maken.

Ik zei tegen mw dat het blijkbaar bij haar zo werkte. Dat kleine stapjes voor haar veel makkelijk zijn om te nemen dan de hele berg in een keer willen aanpakken net zo als met het bureau wat weg moest. Mw. vond het zo’n eyeopener. Ze begreep nu wat ik had bedoelt met kleine stapjes om het bureau weg te krijgen.
Ik weet zeker dat wanneer ik de volgende keer kom dat het bureau weg is.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord