Hoe vaak doe jij je handdoeken bij de was?

handdoekenVoer jij ook wel eens de discussie met iemand, of misschien wel met jezelf, over hoe vaak de handdoeken bij de was moeten.

Wat anderen doen met hun handdoeken.

De één doet na elke wasbeurt de handdoeken bij de was, de ander doet er wel een week mee. Daar tussen zitten ook nog allerlei mogelijkheden.
Als je naar de mening van andere vraagt krijg je allerlei antwoorden. De éne zegt “ach ik heb al zoveel was dus die handdoeken kunnen er ook wel bij” en de ander zegt “je bent toch schoon dus je handdoek wordt niet vies van het afdrogen” en weer een ander is bezorgt om ons milieu met al dat vele wassen.

Wat is verstandig om te doen met je handdoeken.

Wat jij uiteindelijk doet moet iedereen zelf weten. Wat past bij jou en wat vindt jij prettig zijn belangrijke overwegingen die je bij jouw beslissing maakt. Maar afgelopen week las ik een artikel waarin verwezen werd naar een  wetenschappelijk onderzoek over het gebruik van handdoeken. In dit onderzoek was aangetoond dat een handdoek 3 wasbeurten mee kan. Mits je aan een paar voorwaarden voldoet.
– zorg dat je je handdoek goed droogt na elke wasbeurt
– zorg dat iedereen zijn eigen handdoek heeft
– gebruik je handdoek niet om de vloer te drogen

Wat zijn de voordelen van het minder wassen van je handdoeken

Er zijn nog al wat voordelen om je handdoek wat langer te gebruiken. Zie jij ze niet? Nou ik ga je er 5 geven.

1 Het scheelt erg veel wasgoed.

Ga je uit van om de dag je handdoek verwisselen dan scheelt dat dus 4 dagen geen handdoek bij de was. Dat is voor een gemiddeld gezin met 2 kinderen toch al snel 16 handdoeken minder in de week in de was. Hoeveel wastrommels zullen dat zijn?

2 Het scheelt veel voor het milieu

We hebben net uitgerekend 16 handdoeken minder. Stel dat dit 2 wasmachines zijn. Is toch weer 2 keer minder wassen. 2 keer minder waspoeder en als je handdoeken in de droger doet 2 keer minder de droger gebruiken

3 Het scheelt in geld

Wat dacht je van minder elektra voor de wasmachine en droger. Minder waspoeder, want ja dat is ook best duur.

4 Het scheelt tijd

Alles wat je moet doen kost ook tijd dus ook die 16 handdoeken kosten tijd. Ze moeten gesorteerd worden, ze moeten opgevouwen worden en ze moeten weer in de kast gelegd worden.

5 Het scheelt je kastruimte.

Door op vaste dagen je handdoeken allemaal tegelijk in de was te doen kun je ze ook gelijk wassen waardoor je ze ook weer snel in de kast hebt liggen. Je kan af met 1 handdoek in gebruik, 1 in de kast en 1 als reserve. Dit is dus 3 handdoeken per persoon.
Zoals je ziet ben ik goed op dreef. Ik kan je nog wel een paar voordelen noemen.

Zijn er ook nadelen om je handdoeken minder vaak te wassen?

Ik vind het lastig om nadelen te noemen. Wat ik me enigszins kan voorstellen is de reactie “ik hoef er niet bij na te denken de handdoek gaat gewoon bij de was” en “elke dag lekker fris een schone handdoek” maar ook daar op kan ik wel wat tegen argumenten voor opschrijven ;-).

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een reactie

5 + 11 =