Kaartjes, bewaren of oud papier?

Kaartjes krijgen.

Hoe leuk is het als je kaartjes krijgt voor je verjaardag of als je ziek bent? Wat nog leuker is is een kaartje krijgen zomaar voor niets, omdat iemand even aan je gedacht heeft.

Ik kan zo genieten van die kleine gebaren. Zelf vergeet ik het nog al eens maar als ik een kaartje bij de post heb besef ik wel hoe leuk en fijn het is.

Dat kaartje krijgt ook altijd een prominente plek in huis. Iedere keer dat ik er langs loop kijk ik er even naar. En krijg ik weer even dat warme gevoel. Het idee dat iemand even de moeite voor je heeft genomen om een kaartje voor je te kopen, er iets liefs op te zetten en het dan ook nog te posten.

Kaartjes zijn waardevol.

Als je het zo bekijkt is z’n kaartje heel erg waardevol. En dat is het natuurlijk ook maar de afzender heeft het niet met die intentie gestuurd. Een kaartje sturen is geen superman actie.
De afzender stuurt niet een kaartje om te kunnen zegen dat hij een super daad heeft gedaan. En dat deze daad tot in het oneindige moet voort leven.

Kaartjes weg doen.

Zie het kaartje net als een bos bloemen die je van iemand krijgt. Geniet er een paar weken van. Zet het op een mooie plek in huis neer zodat je er volop van kan genieten. Ik heb al eens eerder een blog geschreven over gekregen spulletjes en een bosje bloemen.

Naar een week of twee is de bos bloemen aan het verwelken.
Dan wordt het tijd om ze weg te doen en belanden de bloemen in de groen bak. En zo kun je het ook zien met een kaartje. Na een week of twee, drie is het tijd om afscheid te nemen van het kaartje. Zoals je je bloemen in de groen bak gooit kun je het kaartje bij het oud papier doen.

Kaartjes bewaren.

Vind je het zelfs met de gedachte aan een bos bloemen nog lastig om het kaartje weg te doen bedenk je dan of de afzender de intentie zou hebben om het je zo lastig te maken.
Het kan zelfs zo zijn dat als de afzender zou weten hoe lastig je het vindt hij je niet eens een kaartje had gestuurd. De afzender weet ook wel dat het kaartje niet het eeuwige leven gaat krijgen. Dus hij gaat het je echt niet kwalijk nemen dat je het kaartje weg doet.

En als je naar al deze overwegingen toch besluit om het kaartje te bewaren dan moet hij wel heel speciaal voor je zijn. En speciale dingen verdienen een speciale plek.
Dat betekent niet voor altijd op dat prominente plekje in huis maar ook niet ergens achter in een la of nog erger in een doos op zolder. Een mooie doos ergens in huis waar je speciale dingetjes in bewaard kan helpen om dit soort speciale kaartjes te bewaren. Als je de behoefte hebt om even terug te gaan in de tijd kun je deze doos erbij halen en kun je weg mijmeren met al je mooie spulletjes en lieve kaartjes.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

twee × 4 =