Kamer met bestemming


De afgelopen jaren ben ik in heel wat huizen binnen geweest.
Het is moeilijk te zeggen hoeveel het er zijn. Voordat ik ging werken als professional organizer deed ik minimaal 10 huisbezoeken per week voor de thuiszorg.
Als ik een ruwe schatting moet maken kom ik zeker wel op 500 woningen uit die ik aan de binnenkant heb bekeken.

Wat me het meeste opvalt is dat zeker 90% van al die huizen een ruimte hebben waar veel spullen eventjes neer worden gezet. Even parkeren van de uitgestelde beslissing van wat moeten we er mee.

Deze ruimte kan overal in je huis zijn, een kamer die leeg staat, de zolder, de trapkast, de schuur en soms wel eens iemand eigen slaapkamer.

Hoe voorkom je nou dat een ruimte zonder bestemming een pakhuis wordt.

Door de ruimte een bestemming te geven loop je al veel minder risico dat het een vol gepropte omgeving wordt.
Wij hebben thuis heel decadent een ‘wii-kamer’. Het was een kleine slaapkamer die niet gebruikt werd. Hij kwam steeds voller te staan met spulletjes die ergens heen moesten in het huis maar waar we even geen bestemming voor hadden. Sinds we de kamer hebben omgebouwd tot de wii- kamer is het een gezellige opgeruimde kamer geworden. Een kamer waar de kinderen heerlijk kunnen wii-en.
Het werkt echt. Geef de ruimte waar het erg rommelig is een bestemming en je zal zien dat het veel makkelijker is om hem opgeruimd te houden.

Wat ook vaak goed werkt is om een plattegrond van de ruimte te maken. Schrijf eens op de plattegrond wat je allemaal wilt doen met die ruimte.
Als je alles hebt opgeschreven ga je de ruimte opruimen. Alles wat je niet nodig hebt om de dingen te doen die je in die ruimte wil doen moet een andere bestemming krijgen.
Misschien kunnen er wel heel veel dingen echt weg!

Het werkt echt!! Geef de ruimte een bestemming en je zal zien dat het beter op te ruimen is.


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

1 × 4 =