De ochtendspits, geoliede machine of pruttelende potkachel?

IMG_1695

Ik krijg bij veel gezinnen de zelfde vraag. Hoe zorg ik er voor dat de ochtendspits wat relaxter verloopt?
Vooral in gezinnen met jongere kinderen is dit een dagelijks terugkerende issue.
Omdat ik nogal van het praktische ben heb ik een top 5 lijst gemaakt met eenvoudige toe te passen tips.

1 Zorg dat er altijd brood in de vriezer ligt, als je om 11 uur s’avonds ontdekt dat er geen brood meer is kun je behoorlijk in de stress schieten

2 Als je de kinderen op bed brengt, leg dan gelijk de kleding voor de volgende dag klaar. Heb je een kind die zich er graag mee bemoeid doe dat dan ook s’avonds. Spreek met je kind af dat er s’ochtends geen discussie mogelijk is over kleding. Ook een goede afspraak is door de weeks niet naar beneden voordat je bent aangekleed.Het voordeel is dat als de kleding klaar ligt de kids zelf kunnen beginnen met aankleden.

3 Zorg voor een familie planner waar voor elke huisgenoot ruimte is om per dag iets op te schrijven. Maak er een gewoonte van om als je de afwas inruimt je even op de familie planner kijkt wat er de volgende dag staat te gebeuren.

4 Alles wat op je familie planner staat voor de volgende dag en wat je al de avond ervoor kan klaar leggen of maken doe dat dan. Het scheelt echt veel tijd om alle gym tassen, broodtrommels, muziekinstrumenten, briefjes die mee naar school moeten, en ga zo maar door alvast klaar te hebben liggen.

5 Reserveer 15 minuten in de ochtend dat iedereen zo veel mogelijk aan de ontbijt tafel zit. Met zijn alleen eten is voor kinderen veel fijner dan alleen moeten eten. Probeer uit te vissen wat bij jouw kinderen goed werkt als ontbijt. Je kan verschillende goed ontbijten bedenken wat niet veel tijd kost en wel gezond is.
Voor lekkere en gezonde ontbijt recepten klik hier

Heb je het gevoel dat het te gestructureerd is, dat je op deze manier niet flexibel bent. Bedenk dan wat voor jou belangrijk is.
Een ochtendspits die soepel maar gestructureerd verloopt of een ochtendspits waar van alles mogelijk is waardoor er ruimte is voor hectiek. Wat vind jij belangrijk?


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

18 − negen =