Opbergen doe je niet midden in je woonkamer

Afgelopen weekend keek ik het programma rtl-woonmagazine.
Daarin zei ontwerper Osiris Hertman dit: Opbergen hoort niet midden in je woonkamer. Opbergen doe je niet midden in je woonkamer.
En daar ben ik het helemaal mee eens.
Mensen zetten een kast in de woonkamer en als die vol is zetten ze er nog een naast. En als je vraagt wat ze er nu eigenlijk in opbergen dan weten ze het niet precies. Men denkt dat het fijn is om je spullen zo dicht mogelijk bij je te hebben. Dat ze anders bang zijn dat ze het vergeten.
Vaak zijn het spullen die niet zo veel meer gebruikt worden. Regelmatig kom ik spelletjes in de woonkamerkast tegen. Als ik vraag “hoe vaak doen jullie spelletjes?” Is het antwoord: “minder dan vroeger, minder dan dat we zouden willen”. Of wat dacht je van een hele stapel mooie woonbladeren, met van die hele mooie luxe foto’s. “Hoe vaak kijk je er nog in? Nou dan weet je vast het antwoord wel.

Ik denk dat het veel handiger en praktischer is om bewuste keuzes te maken.

Ten eerste de keuze of je iets houdt of dat iets weg mag

Je hoeft namelijk niet alle spelletjes te bewaren waar je vroeger, misschien wel met de kinderen, mee speelde. Die tijd is voorbij. Bewaar alleen de spelletjes die je nu daadwerkelijk nog speelt. Speel je maar 2 keer per jaar een spelletjes dan hoef je er echt geen 10 te bewaren. Speel je veel vaker een spelletje maak dan een afspraak met jezelf hoeveel spelletjes geoorloofd zijn om te houden. 5 misschien?
En ja die tijdschriften….tijdschriften zijn niet bedoelt voor het eeuwige leven, anders waren het wel boeken geweest….niet dat die nu altijd het eeuwige leven hebben maar toch….
Woontijdschriften zijn erg aan trends onderhevig. Wat nu in is is volgend jaar al niet meer te koop. Dus als jij wat aan je interieur wil doen koop dan pas de tijdschriften die dan actueel zijn.
Mocht je toch vaak tijdschriften aanschaffen maak dan een afspraak met jezelf. Bijvoorbeeld een dagblad mag 3 dagen blijven liggen, een weekblad 3 weken en een maandblad 3 maanden. Zo houd je de stapel tijdschriften binnen de perken.

Ten tweede de keuze waar je iets bewaard

Het is helemaal niet nodig om alles zo dicht bij je te hebben. Als je iets echt belangrijk vindt vergeet je het niet waar je het een vast plekje hebt gegeven. Als jij je sieraden belangrijk vindt en je doet ze allemaal bij elkaar vergeet jij echt niet waar je ze hebt weg gelegd. Je hebt een heel huis, hoe groot of klein deze ook mag zijn, om je spullen op te bergen dus niet alles hoeft in een omtrek van 2 meter bij je te zijn.
Kijk eens goed naar de spullen in je woonkamerkast. Bewaar daar de spullen die je elke week in je woonkamer nodig hebt. Of maak een plek vrij in deze kast om de dagelijkse papier toevoer te regelen. Maar bewaar in je woonkamerkast niet de spelletjes die je maar 2 keer per jaar gebruikt. Daar heb je vast nog wel andere plekjes voor.
Kom je er toch niet uit waar die andere plekjes dan zijn, dan help ik je graag om die plekjes te zoeken.

 


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord