Opgerolde onderbroeken volgens Marie Kondo

opgerolde onderbroekenMijn man noemt mij wel eens de Marie Kondo van de lage landen. Nou neem maar van mij aan dat ik daar altijd fel tegen in ging.

Ik heb haar boeken gelezen en ik ben toch echt te nuchter om mijn sokken te bedanken. Ook gaat voor mij het opruimen in categorieën niet altijd op. Ik wil graag flexibel zijn en een leermethode toepassen die bij de klant werkt. Dus ik een Marie Kondo? Nee echt niet!

Opruimchallenge

Toen Marie Kondo in 2015 met haar opruimmethode de wereld veroverde organiseerde ik met Lisa Portengen de eerste echte Opruimchallenge. Een online opruimchallenge met 1000 mensen. Wat was het een succes. In de loop van de tijd hebben veel mensen een soortgelijke opruimchallenge georganiseerd. Wat al deze opruimchallenges gemeen hebben is dat ze mensen in beweging zetten. En dat is fijn. Soms is het zo lastig om in beweging te komen. Zoals het er nu uitziet ga ik een geheel nieuwe opruimchallenge organiseren die per 1 april van start gaat. Wil je hiervan op de hoogte blijven stuur even een mailtje naar info@mijnopruimcoach.nl en zodra er meer nieuws is stuur ik je een berichtje. Maar dit ter zijde.

Vouwtechniek

Marie Kondo staat bekent om haar vouwtechniek. Zij vouwt niet verticaal maar horizontaal op. Eigenlijk maakt ze overal een rolletje van. Ik heb in het verleden er al eens een blog over geschreven. En ik moet toegeven dat ik mijn ondergoed nog altijd oprol.

Netflix

Nu moeten jullie weten dat Marie Kondo vanaf 1 januari een 8 delige docuserie op Netflix heeft. 8 keer wordt er een huishouden geholpen om de spullen in huis te organiseren. En zoals jullie zullen begrijpen was ik de eerste die op 1 januari Netflix had aanstaan. Ook ik vind het inspirerend om naar een ‘opruimgoeroe’ te kijken en ben benieuwd naar nieuwe inzichten.

Wat me na 1 aflevering opviel was dat we toch niet zo heel veel verschillen. Ja kijk het bedanken van mijn sokken voor gedane arbeid doe ik nog steeds niet. Maar volgens mij heeft dat veel meer te maken met haar cultuur en geloof dan met organiseren. Maar de dingen die ze zegt zoals het clusteren van bepaalde dingen en dan bewaren in een bakje of doosje, ja dat is iets wat ik ook altijd adviseer.
Ook ben ik het eens met haar constatering dat het in het begin vaak wat rommeliger wordt in huis. Niet alles kan gelijk op zijn goede plek staan. Doe het stap voor stap en je zal zien dat de aanhouder wint.

Zou mijn man toch een gelijk hebben, ben ik dan toch de Marie Kondo van de lage landen?

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Deze post heeft 4 reacties

  1. Ik heb ook meegedaan met de opruimchallenge in 2015. Het heeft mij veel geleerd over opruimen. Graag blijf ik op de hoogte van nieuwe acties.
    Groetjes Loeki

  2. Hoi! 😊
    Wat ik me afvroeg… Komt er in 2019 nog een opruim-challenge?
    Groetjes Madeleine

Geef een reactie

Sluit Menu