De party chaos te lijf

party chaos

Chaos.

De laatste gasten heb je net uit gezwaaid. Je loopt weer naar binnen en ziet de chaos. Eerst maar eens aan de slag. Maar waar begin je? Nou bij het begin.
Eerst moet er opgeruimd worden voordat je kan gaan schoonmaken.

Opruimen.

Pak de prullenbak en gooi eerst maar eens de dingen weg die weg mogen. Wat dacht je van een klein restje pinda’s, een glas wat kapot is gegaan of je ziet opeens dat dat schaaltje wel erg veel beschadigingen heeft. Weg is weg. Daar hoef je dus al niets meer mee.

Dan breng je alle spullen die afgewassen moet worden naar de keuken. Je zet de eerste vaat met glazen in de vaatwasser met een kort programma aan. Die draait alvast!

Daarna breng je alle lege flessen naar de plek waar je lege flessen bewaard. Aangebroken flessen frisdrank en pakken sap gaan de koelkast in. Drank flessen gaan terug naar hun plekje.

Tijd om het meubilair weer allemaal terug te zetten naar waar het hoort. Eettafel stoelen weer rond de eettafel. De sta tafels weer netjes opgeborgen in de schuur.

Schoonmaken.

Nu is het opruimen wel zo ongeveer klaar dus tijd voor je sop emmertje. Maak de afneembare stoelen,de tafels en andere horizontale oppervlaktes die vies zijn geworden af. Je hoeft niet de grote schoonmaak te houden dat doe je een andere keer!

Oké dat kun je ook afstrepen van je lijstje. Stofzuigtijd.
Als alles gestofzuigd is kan de dweil door de kamer heen.

Genieten.

Als het goed is is je woonkamer weer redelijk op orde.
Tijd om even na te genieten van je feestje. Neem even de tijd om de gezellige avond terug te halen. Waar moest je ook al weer zo om lachen en met wie heb je een fijn gesprek gehad? Neem de tijd om even aandacht aan je presentjes te geven, geniet van de gekregen bos bloemen of pak je telefoon erbij waar je leuke foto’s mee hebt gemaakt.

Geniet vooral. Dat opruimen en schoonmaken is echt een kwestie van even doen maar de herinneringen aan je feestje zijn levenslang!


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

veertien − zes =