Plannen maken voor december

december plannenHet is al weer half november. Dat betekent dat langzaam aan, nou ja langzaam aan, nee dat betekent dat over twee weken weer de drukke december maand gaat beginnen.
Nu zal het dit jaar anders zijn dan anders. De reden ga ik maar niet hard op noemen, die weten we allemaal.
Maar juist om dat het anders is als anders is het fijn om er nu alvast over na de denken.
Hoe gaan we dit jaar Sinterklaas en kerst vieren?
De onzekere tijd waarin we leven maakt ons soms een beetje somber en verdrietig en daarom is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Dus ik zeg plannen maken voor de feestdagen in december. Dat geeft rust en houvast!
Wat kun je nu alvast regelen? Ik geef je 5 suggesties om nu alvast te regelen zodat je rustig de december maand in kan gaan.

Ten eerste.
Bedenk met wie je Sinterklaas en kerst wilt gaan vieren. Benader deze mensen of zij het ook met jou dit jaar willen vieren. Wees niet boos als ze het met anderen gaan vieren. Het lastige is dit jaar dat we niet met de hele familie aan tafel kunnen zitten en dat we dus keuzes moeten maken.Heb je een paar echte feestgangers onder je huisgenoten, dan heb ik hier nog wat tips om de party chaos te lijf te gaan

Ten tweede.
Bedenk of je ook iets digitaal kan organiseren. Vieren jullie Sinterklaas altijd met de hele familie met leuke gedichten? Dat kan dit jaar ook. Maar dan digitaal.
Je kunt digitaal lootjes trekken. Koop voor de persoon die je hebt getrokken een leuk cadeau, maak een mooi gedicht. Verpak het in een mooie doos en stuur het op naar die persoon. Op 5 december zit iedereen in de Zoom en gaan jullie 1 voor 1 de gedichten voorlezen en de cadeautjes uitpakken. Lekker hapje en drankje erbij. Zo wordt 5 december toch nog een feestje. Door goede planning en organisatie kun je ook digitaal een leuk feestje houden!

Ten derde.
Als je weet met wie je de feestdagen door wilt brengen kun je nu ook al bedenken wat je met het eten kunt gaan doen. Je hoeft in ieder geval niet voor heel veel mensen te koken, dat is voor mij al een hele opluchting. Er zijn op dit moment hele leuke initiatieven van allerlei restaurant om maaltijden te laten bezorgen. Zowel klant en klaar als maaltijden die je zelf af moet maken. Door het nu al te regelen geeft dit rust omtrent het diner.

Ten vierde.
Doen jullie aan cadeautje rond de feestdagen? Kijk dan nu al welke cadeautjes je voor wie wilt en ga deze alvast kopen. Nu is het nog redelijk rustig in de winkels. Ik ben zelf grote voorstander van winkels versus online shoppen. Er is natuurlijk niets makkelijkere dan achter je computer je spullen te bestellen en ze thuis te laten bezorgen maar ik ga nog altijd voor support the local’s!

Ten vijfde.
Misschien is het wel heel fijn om de feestdagen eens niet op traditionele wijze te vieren. Loop je al jaren te zuchten over de drukke feestmaand. Nu is het misschien wel de tijd om eens uit te proberen hoe je het graag anders wilt doen. Iets wat je al jaren in je hoofd hebt zitten. Probeer het eens uit. En weet je misschien door het eens anders te doen dan anders kom je tot de conclusie dat het nog niet eens zo gek was, hoe je het traditioneel vierde. Of je gaat misschien wel nieuwe tradities maken. Wat dat betreft bied 2020 ook nieuwe kansen!


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord