Souvenirs, wat doe jij er mee?

zweden paard

Waarom kopen mensen souvenirs op vakantie?
Ik vraag het me al heel wat jaren af.

Doen we dat omdat we bang zijn om de herinnering kwijt te raken? Welnee daar hebben we foto’s voor toch.
Vinden we de souvenirs echt zo mooi dan? Nee denk het ook niet. Ik zie bij weinig mensen de souvenirs op een mooi speciaal plekje staan.
Hechten de mensen uit onze vakantielanden dan zoveel waarde aan hun typische souvenirs? Nou net zo veel als dat wij waarde hechten aan klompen, molens en tulpen.

Toch kopen veel mensen bij elke vakantie weer de standaard souvenirs. Komen thuis en pakken ze uit. Zetten dat mooie, rode, hout gesneden paardjes uit de Zweden, de blauwe scarabee uit Egypte of de leuke sleutelhanger van de Eiffeltoren op tafel neer. Genieten een paar weken van de leuke souvenir. Elke keer als je naar de souvenir kijkt voel je nog de warmte van de heerlijke zonnestralen die op je rug brandde.

Een souvenir kopen voor iemand anders is helemaal curieus. Een herinnering opleggen aan je familie of vrienden die er zelf helemaal geen herinnering bij hebben. Als je het zo bekijkt neem je toch nooit meer een souvenir voor een ander mee.

Wat ik vaak zie is dat de souvenirs naar een paar weken gaan zwerven door huis. Je wilt ze niet langer op je tafel hebben staan dus ze verhuizen naar je vensterbank. Van daar uit gaan ze naar een plankje in je keuken en uiteindelijk belanden ze dan op de logeerkamer of nog erger in een doos op zolder.

Souvenirs zijn eigenlijk alleen maar slimme marketing trucjes. Je voelt je verplicht om iets uit dat land te kopen. Je denkt dat je het nodig hebt om je aan die leuke vakantie te herinneren. Dat is niet zo! Herinneringen zitten in je hart!
Neem een heerlijke olie of een typische lekkernij mee. Lekker om te gebruiken en leuk om te geven en de ander voelt zich niet verplicht om het tot in den treuren te bewaren.

En als je toch bang bent om je herinnering kwijt te raken heb je altijd je foto’s nog. (Alhoewel dat ook nog wel eens opruim problemen geeft maar daar schrijf ik vast nog wel een ander keertje wat over)


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

17 − tien =