Vijf tips voor een opgeruimde kledingkast.

Begint bij jou het voorjaar ook weer te kriebelen?
Ikzelf merk het omdat ik dan (onder andere) mijn kledingkast uit wil mesten. Dikke truien eruit en leuke voorjaarsblouses erin. Maar hoe zorg je er nu voor dat die kast het hele seizoen netje en op orde blijft? Nou, daar weet ik wel raad mee!

Mest 2 keer per jaar je kledingkast uit.

Wat is een beter moment dan in het voorjaar en het najaar je kast eens helemaal leeg te halen, sopje er doorheen te halen en je kleding na te kijken.

Houd zomer en winter kleding gescheiden.

Het is niet nodig om je kast overvol te houden met kleding die je een paar maanden niet gaat dragen vanwege de wisselende seizoenen. Tover daarom in het voorjaar je zomer spullen te voorschijn, en in het najaar je winter spullen. Het leuke is dat je het gevoel krijgt dat je flink geshopt hebt en allemaal frisse nieuwe kleding hebt gescoord.

Alleen kleding in je kledingkast die past.

Heel veel mensen bewaren kleding in een maat die hun nu niet meer past. Dit kan uit een periode zijn dat je net wat lichter of net wat zwaarder was.
Als we nu eens afspreken dat je alleen kleding in je kast bewaard die je NU past.
Kleding die te groot is kan weg, want dat wil je toch niet meer passen? En kleding die te klein is, is vaak frustratie kleding, juist omdat je het niet meer past. Dus bewaar daar alleen de hele mooie stukken van. En dan niet in je kast maar ergens op zolder zodat je niet elke keer er gefrustreerd van wordt dat het niet meer past.

Zet eens een lege krat of doos in je kledingkast.

Die doos/krat is bedoelt voor kleding wat weg mag. Kleding wat niet meer lekker zit, versleten is of waar je niet meer blij van wordt. Door bewust een doos/krat daar voor te reserveren ben je veel eerder geneigd om iets weg te doen dan dat je het maar ergens achter in een la weg stopt.
Je kast blijft veel langer op orde.

Gebruik lade verdelers.

Heb je een la met verschillende kleding, bv sportkleding, zwemkleding, nachtkleding, ondergoed, accessoires en sokken, maak eens gebruik van lade verdelers of losse bakken.
Het is zo veel overzichtelijker en makkelijker op te ruimen als je een la onderverdeeld. Ook kan je in die aparte bakken veel makkelijker kleding opgerold opbergen. Ik heb er in het verleden al eens een blog over geschreven. Een blog over opgerolde onderbroeken.

Met deze 5 tips moet je, denk ik, een heel eind komen om je kast er tip top het hele seizoen opgeruimd uit te laten zien.
Lukt het toch niet om je kast up-to date te houden? Nodig eens een vriendin uit om samen door je kast heen te gaan. Gegarandeerd dat jullie een gezellige middag hebben. En heeft die vriendin geen tijd, dan kan je altijd mij bellen!


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

twaalf + negentien =