Voornemens? 5 waardevolle tips!

voornemens Heb jij ook goede voornemens gemaakt?

Veel mensen hebben voor het nieuwe jaar goede voornemens gemaakt. Vaak gaat het over meer bewegen , afvallen en steeds meer hoor ik over opruimen en mijn huishouden organiseren.

Goede voornemens gaan meestal twee tot drie weken goed. Je bent gemotiveerd om daadwerkelijk het anders aan te pakken. Maar na een week of drie wordt het echt lastig.

En waarom wordt het dan lastig? Omdat je motivatie vaak weg zakt, je moet nu daadwerkelijk op je wilskracht verder. Als je echt verandering wilt zul je hier door heen moeten.

Maar ja, hoe doe je dat?

Hier 5 waardevolle tips om je goede voornemens ook na 3 weken vol te houden.

1 Zorg dat het voornemen realistische is. Zeg niet dat je in 2 weken je hele huis op orde wilt hebben terwijl het al jaren een gezellige chaos is.

2 Zorg dat je in ieder geval 40 dagen achter elkaar aandacht aan het opruimen en organiseren besteed. Zo zorg je er voor dat door het bos (hersenen) een padje wordt geslepen wat zorgt dat iets een gewoonte wordt.

3 Vertel aan je huisgenoten of aan je familie en beste vrienden je goede voornemens en vraag om steun. Zit je er even door heen, laat het weten. Ze zijn er voor je om je er doorheen te slepen

4 Beloon jezelf. Wat is er fijner dan een beloning voor jezelf. Wat vind je fijn. Een leuke film, een goed boek, een leuk gesprek met een vriendin. Maak met jezelf een afspraak. Als ik de keuken heb opgeruimd mag ik mezelf belonen met een half uur dat goede boek lezen.

5 Maak een voor en een na foto. Maak 40 dagen lang een foto voordat je begint met wat op je planning staat om op te ruimen. Na gedane arbeid maak je een na foto. Maak een apart mapje aan op je telefoon of computer waar je de foto’s in bewaard. Wordt het lastig kijk er dan eens na. Zeker weten dat je weer geïnspireerd wordt.

Laat je me weten hoe het is gegaan met je voornemens?

Foto is gemaakt door Annemiek van The Owl said


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

4 × drie =