Waarom is routine zo fijn?

routine

Wij als professional organizers hameren altijd over routine.
Zorg dat iets een routine wordt, routine geeft rust, door routine worden dingen makkelijker, als je routine hebt weet iedereen waar die aan toe is en zo kan ik nog wel een paar uitspraken, van me zelf doen.

Wat betekent routine eigenlijk?

Op internet vond ik onder andere deze definitie.
Een reeks handelingen die, vaak zonder te hoeven nadenken, kan worden verricht door een verkregen vaardigheid; telkens terugkerende bezigheden.

Hoe maak ik iets een routine?

Ergens routine in krijgen gaat niet vanzelf. Daar heb je wel wat doorzettingsvermogen voor nodig.
Denk niet ik gooi alles in één keer om, een mens is niet gemaakt om te multitasken. Nee doe het stuk voor stuk. De eerste dagen zullen niet heel erg lastig zijn. Je bent gemotiveerd en wilt graag verandering maar het lastige gedeelte komt na een dag of vier.
Je lichaam/geest verzet zich tegen de handeling. Het nieuwe is er af en je wilt weer naar het vertrouwde gebruik.
Nu is het een kwestie van doorzetten. Hoe graag wil je de verandering? Is het je waart om nog een poosje vol te houden?
Na ongeveer 30 dagen heeft de handeling een soort weggetje in je hersenen gemaakt wat goed te bewandelen is. Je hoeft er geen moeite meer voor te doen. Iets wordt dus pas een gewoonte om het in ieder geval dagelijks een maand vol te houden.

Waarom is routine nu zo fijn?

Als we terug gaan naar de definitie van routine hier boven aan mijn blog.
Wat mij het meeste aanspreekt in deze definitie ie het zonder te hoeven nadenken. Dat betekent dus dat het je geen moeite kost. Je doet iets zonder dat je moet bedenken hoe, wat en wanneer je iets moet doen. Je doet het gewoon.
En dat is dus fijn!


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord

twaalf − 5 =