Waarom niet iedereen kan opruimen


8 weken lang hebben we met zijn alleen thuis gezeten. Uitgezonderd de vitale beroepen, die mochten naar hun werk. Maar ook zij hebben meer thuis gezeten als anders. Onze live sociale contacten zijn 8 weken lang tot een minimum beperkt gebleven.
En omdat we zoveel thuis waren en weinig sociale verplichtingen hadden hebben veel mensen bedacht dat ze wel eens een grote opruim ronde in huis konden doen. En dat is ook veel mensen gelukt.

Maar juist doordat half Nederland ging opruimen en jij dat ook graag wilt en daar nu ook de tijd voor had kwam je er achter dat het soms niet zo makkelijk gaat. Heel veel mensen denken opruimen wat is daar nu zo moeilijk aan. Nee opruimen op zichzelf is ook niet zo moeilijk. Maar om op te kunnen ruimen moet er wel een systeem en moet er wel structuur zijn. Als er namelijk geen systeem in je kasten zit dan ben je het alleen maar aan het vol proppen. Het wordt er niet overzichtelijker op. En dat is nu juist wat je wel wilt met opruimen.

Hoe kan het nu dat je wel in en op je werk gestructureerd kan werken en dat het in huis zo lastig gaat? Dat komt omdat op je werk alles een structuur heeft. Het heeft een route. Dat heb jij niet uitgevonden. Dat hebben mensen die goed zijn in structuur aanbrengen uit gedokterd. Op het werk moet jij die route uitvoeren. Het maakt niet uit wat voor opleiding je hebt genoten of op welk niveau je werkzaam bent. In de meeste gevallen is de structuur al bepaald.

En dat is nu net wat je zelf in een huishouden moet aanbrengen. Structuur. En als dat nu net niet jouw sterkste kant is omdat jij juist andere talenten bezit wordt het lastig om goed te kunnen opruimen.

Nou weer gerust, ook voor in huis heb je mensen die heel goed zijn in structuur aan brengen. En dat zijn professional organizers. Ik ben dus z’n professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd, die bij jou thuis komt om samen met jou structuur in je kasten aan te brengen. Zodat mocht je ook ineens door wat voor omstandigheden dan ook willen opruimen dat een fluitje van een cent kan worden. Hulp nodig? Hier is mijn nummer 06-24824092

Foto: A Cup of Life


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord