Opzien tegen thuis komen na vakantie? Niet nodig!

Veel mensen die terug komen van de vakantie zien er erg tegen op om alles weer op gang te krijgen. Je hebt bergen wasgoed, er is geen eten in huis en al je koffers en camping spullen staan nog onuitgepakt in de gang. Hierbij geef ik je 5 tips om snel weer in controle te zijn.

1. Auto leeghalen na je vakantie

Probeer bij aankomst thuis gelijk je auto leeg te halen. Laat iedereen mee helpen om alles in de gang, in je woonkamer of naar boven te sjouwen. Door gelijk je auto leeg te halen is het proces van opruimen begonnen. Hoe langer je dit uitstelt hoe lastiger dit gaat worden.

2. Routine oppakken

Je vakantie is voorbij, je bent weer thuis. Probeer dan ook zo snel mogelijk weer in je routine te komen. Waarom routine zo fijn is lees je hier. Laat je dit versloffen omdat je nog even na wilt genieten van je vakantie, gegarandeerd dat je juist niet na geniet maar juist stress ervaart van alles wat er blijft liggen.

3. Wasgoed wegwerken na je vakantie

Bij thuiskomst gooi je al je wasgoed uit alle tassen op 1 grote hoop. Ga nu eerst de was uit sorteren. Wit 60 graden bij elkaar donker 60 graden. Licht 40 graden en donker 40 graden. Fijne was 30 graden donker en licht. Zwemkleding. Slaapzakken. Ze heb je al gelijk de stapels en kan de eerste was in de wasmachine. Probeer gelijk als de was droog is het op te vouwen en weg te werken. Wil je meer weten over wassystemen kijk dan eens naar de vlog die ik hier over heb gemaakt

4. Koffers leeg

Maak binnen twee dagen al je koffers en tassen leeg. Doe je dit niet dan loop je de kans dat je een week later nog steeds van alles loopt te zoeken omdat het ergens in één of andere tas ligt. Maak je tassen leeg en berg de spullen gelijk op de vaste op.

5. Kampeerspullen nakijken na je vakantie

Kijk je kampeer spullen na. Wat heb je niet gebruikt. Wil je dat dan nog wel volgend jaar mee nemen? Wat miste je? En wat was toe aan vervanging. Zorg dat je je kampeer spullen in plastic transparante opberg kratten bewaart. Deze zijn goed stapelbaar en je kan zien aan de buitenkant wat er in zit.

Juist door gelijk weer je routine op te pakken en zo snel mogelijk je vakantie spullen op te ruimen zal je meer rust ervaren waardoor je langer kunt na genieten van je vakantie!


DOE MEE!

Mijn Opruim Challenge is een echte challenge die het gehele jaar door plaatsvindt. In deze challenge word je 30 dagen lang uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.

Gratis e-book met 12 impactverhalen

Wie schakelen een opruimcoach/professional organizer in? En wat voor impact heeft een organizingstraject? Wil jij antwoord op deze vragen? Lees dan eens het gratis e-book met 12 impactverhalen uit de dagelijkse praktijk. Vul onderstaande gegevens* in en je ontvangt een bericht met een download link! Kijk voor de zekerheid ook even in je SPAM box. 

* Ik beloof je dat ik je geen spam zal sturen. Je ontvangt zo nu en dan een email met nieuws van Mijn Opruimcoach.

NBPO gratis e-book met 12 Impactverhalen

Vond je dit bericht leuk?

Lammy

Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om het huishouden soepel te laten verlopen. Tevens vind ik het fijn om mensen te helpen met ordenen en organiseren. Kortom ik heb van mijn sterke kant en hulpvaardigheid mijn beroep gemaakt.

Reacties

Geef een antwoord